4 поради про зовнішню рекламу у 2018

zovnishniya-reklama

This post is also available in: enEnglish (Англійська) plPolski (Польська)

Згідно з нещодавніми дослідженнями Magna Global дохід зовнішньої реклами зросте на 3% у 2018. Ця цифра зовсім не звучить вражаюче до того моменту, як ви відкриєте для себе іншу сторону. Зовнішня реклама – єдиний офлайн медіа-канал, якому прогнозують найбільше зростання доходу після телебачення, тоді як радіо та друкованій рекламі прогнозують зниження.

Якщо подивитись на статистику та факти, стає зрозуміло, чому зовнішня реклама все ще актуальна:

  • немає ad block
  • існує безліч форматів та комбінацій
  • технології цифрової зовнішньої реклами дають можливість точного таргетингу, які можна порівняти з можливостями digital-реклами
  • є рішення, доступні для будь-якого бюджету
  • цифрова зовнішня реклама все частіше стає частиною інтегрованих кампаній, зміксованих з онлайн-каналами
  • зовнішня реклама, а особливо digital signage, забезпечує можливість “достукатись” до молоді, до якої практично неможливо достукатись через традиційні медіа-канали.

Очевидно, зовнішня реклама більше не є основним каналом для компаній з малим бюджетом. Адже це є інтегрована частина будь-якої кампанії і багатообіцяючий тип медіа. З огляду на останні тренди зовнішньої реклами ми зібрали декілька рекомендацій, для Вас, щоб зовнішня реклама була приречена на успіх.

1. Інвестуйте в сервіси для автоматизації

зовнішньої реклами

Оскільки технології розвиваються, рекламодавці отримують доступ до нових сервісів (ось наш пост про деякі з них), які автоматизують процес бронювання, покупки та розміщення реклами. Це не лише вдосконалює ефективність і заощаджує час, але також дозволяє реагувати на зміни аудиторії, зовнішні умови, події та інші чинники, які впливають на кампанію.

Наприклад, TRACKLAM – один з сервісів для автоматизації реклами, який дозволяє рекламодавцям швидко та легко запускати рекламні кампанії, бронювати усі типи площ в декілька кліків мишкою.

2. Використовуйте мобільну інтеграцію

Не секрет, що люди одержимі своїми смартфонами і проводять 69% часу в інтернеті через мобільні девайси. Це створює величезний ринок, який зовнішня реклама допоможе захопити.

Дослідження Nielsen, проведені у кінці 2017, виявили, що зовнішня реклама показує найвищий рівень спонукання до онлайн-активності серед інших офлайн-каналів та перевершує навіть банерну онлайн-рекламу.

Сучасні медіа-носії забезпечують GPS-трекінг, завдяки якому таргетування стає точнішим та інформативнішим і дозволяє виміряти ефективність кампанії.

Не пропустіть таку можливість та використайте мультиканальні кампанії – поєднайте зовнішню рекламу з мобільною.

3. Ставайте цифровими

Цього року 18% загальних витрат на зовнішню рекламу очікують бути витраченими саме на цифрову зовнішню рекламу. Цифрові екрани забезпечують універсальність та разом з різними типами доступних даних дозволяють створювати підходящий контент та розміщувати рекламу в різних локаціях таких, як торгові центри, транспорт, автобусні зупинки і т.д.

Якщо ви хочете більш ціннісної взаємодії з аудиторією, тоді цифрова зовнішня реклама – майбутнє, яке однозначно варте інвестицій.

4. Використовуйте контекстуальні та

динамічні повідомлення

Дослідження показують, що динамічні кампанії приносять брендам в середньому 15% зростання по метриках бренду, що є результатом створення кращої взаємодії та контекстуальної реклами для цільової аудиторії. Головне – правильне місце і правильний час.

Сьогодні компанії шукають щось більше, ніж просто транслювати рекламу, базовану на погоді чи локації.

Хоча це і вимагає часу та фінансових ресурсів, але контекстуальна та динамічна реклама добре окупляється.

Зрештою, компанії впевнено відмежовуються, наскільки це можливо, від таргетування на велику аудиторію, і фокусуються на взаємодії з максимально цільовою аудиторією. Сучасні технології в сфері зовнішньої реклами роблять це завдання не лише досяжним, але й дуже ефективним, тому не варто недооцінювати силу зовнішньої реклами.