Несерйозні кампанії для серйозних компаній

neseryiozna-reklama

This post is also available in: enEnglish (Англійська) plPolski (Польська)

Чи можете ви назвати  рекламу банку чи іншої серйозної установи, яка вам сподобалася? Найбільш імовірно, що ваша відповідь “Ні” (якщо ж ні, то ви мабуть шахраюєте; і вже переглянули відео нижче).

Як правило, рекламні кампанії фінансових чи юридичних установ для “простих людей” сприймаються нецікаво або нудно,тому що містять складні деталі, багато діаграм та нереалістичні обіцянки.

Однак, виявляється, існують винятки – рекламні кампанії для “серйозних кампаній”, які є не лише креативними і успішними з точки зору розважання аудиторії, а й з точки зору покращення показників та збільшення клієнтів для рекламодавців. Ми обрали ті, які вам цілком знайомі. Насолоджуйтесь!

Cisco – День святого Валентина

Роутер за 250,000 доларів; як подарунок та шлях сказати «Я тебе кохаю» на День святого Валентина? Дехто подумає, що це божевілля, але саме це пропонує рекламна кампанія для Cisco – провідного B2B-виробника мережевого обладнання. Їхній відеоролик, який нагадує старі романтичні фільми, демонструє силу роутера, як шлях прояву кохання.

Він став вірусним і його ще досі пам’ятають завдяки використанню неочікуваного формату, пропозиції та настрою. Елементи несподіванки та веселощів – це і є секрет успіху.

Umpqua Bank – The Seed and the Moon

Банк Umpqua, який знаходиться в Орегоні, протягом більше 20 років своєї діяльності став відомим завдяки нетрадиційному підходу до бізнесу, за допомогою якого отримав велику кількість клієнтів.

Наприклад, він пропонував своїм потенційним клієнтам послугу “Switch Kits in a Can”, щоб допомогти перемістити рахунки, та видавав необхідні документи через торгові автомати, розмістивши комплекти в банках.

Ще один чудовий приклад їх унікальних методів – це Bank Account Moving Truck, який їздив по північно-західних штатах США і пропонував послуги з переміщення рахунків саме там.

Інший приклад – це байка про людяність та розвиток, що є зовсім неочікуваним у банківській рекламі. Зацікавило? Якщо так, то ви розумієте, чому вони такі популярні.

Nordbank – Ласкаво просимо до зрозумілого банківського обслуговування

Це оголошення має все, що є у стереотипних банківських рекламах – впевнений та зрілий бізнесмен, чудові офіси, доброзичливі співробітники. Якщо ви вимкнете звук оголошення, ви ніколи не помітите різниці, що є відмінним.

Насправді, сценарій починається зі слів “Привіт, я актор, мені заплатили 8000 доларів, щоб я розповів, наскільки чудовим

є Nordnet у порівнянні з іншими банками”. Відео кепкує з традиційних рекламних роликів та підкреслює зрозумілість банківської діяльності, що є важливим для всіх клієнтів. Звичайно, таке чесне відео з ноткою гумору не залишилося непоміченим для глядачів.

Ally Bank – Прямолінійний

Ally позиціонує себе як альтернативу банківській справі, яка є простою та зрозумілою, і піклується про довіру клієнтів. Їх друкована реклама вказує на те, що вони усвідомлюють невдоволення клієнтів.

Відеоспостереження демонструє реакцію дітей на несправедливе поводження, що трапляється у банках, коли великі обіцянки є насправді приманкою з великою кількістю дрібного шрифту.

Підсумки

Виявляється, геніальні реклами народжуються, коли ви ставите себе на місце покупців і не боїтесь думати за межами вашої діяльності та пробувати щось нове.

Коли зміст реклами готовий до ефіру, перевірте, як легко ваша рекламна кампанія буде просунута  сервісом TRACKLAM. Пошук медіа, бронювання, зміна контенту та відстеження результатів – все це в одному інтерфейсі. Дізнайтеся більше тут: tracklam.com