Яка реклама найбільше нервує?

reklama

This post is also available in: enEnglish (Англійська) plPolski (Польська)

«Усі люди ненавидять рекламу» – ви, як споживач, посперечалися б з цим твердження? Ми звикли до цієї точки зору, але що робити, коли ви дізналися, що статистика показує зовсім інше?

За даними дослідження Hubspot Adblock, “83% людей погоджуються з твердженням:” Не вся реклама погана, але я хочу відфільтрувати дійсно неприємну “.

Більше того, споживачі навіть готові зупинити ad blocking та натомість застосувати фільтрування реклами : “77% згодні з твердженням : ” Я б хотів, щоб були шляхи використання фільтрування реклами, а не ad-block “.

Тим не менш, 69% людей, які встановили додатки ad-blocking, зробили це через нав’язливі та неприємні оголошення.

Отже, схоже, що люди не ненавидять усю рекламу, вони просто не можуть витримати дратівливі, нав’язливі, тупі та недоречні рекламні ролики. Хіба це не гарна новина для рекламодавців і маркетологів? Все, що залишилося – це з’ясувати, які оголошення люди вважають поганими, і які найбільше дратують.

Результати опитування MarketingSherpa показують деякі цікаві подробиці:

  • Реклама, що з’являється в Інтернеті, зазвичай є найбільш ненависним типом реклами із рейтингом 4,52 (тут, чим нижче рейтинг, тим більше реклама не подобається).
  • Оголошення на мобільних пристроях, реклама перед відео та онлайн-банерна реклама поділяють дуже подібний рівень неприхильності споживачів та слідкують за рекламою в інтернеті (5,65, 5,75 і 5,82 відповідно).
  • На диво, телевізійні реклами є найбільш терпимі, з рейтингом 8,92, за якими слідують лише друковані реклами в газетах та в журналах з 9,01.
  • Зовнішня реклама отримала порівняно невисоку оцінку неприхильності 8,35 – (навіть менше, ніж реклама на радіо – 7,82).

Можливість для рекламодавців


Якщо ви рекламодавець, не спішіть скасовувати всі спливаючі або мобільні реклами. Зачекайте, перш ніж ми покажемо вам специфіку.
Coalition for Better Ads провела в 2017 році дослідження, в ході якого було виявлено:

1. Більшість скаржиться, що спливаючі реклами появлялися на менших веб-сайтах, і дуже рідко траплялися на великих популярних ресурсах. Справа в тому, що більші веб-сайти мають більше засобів для контролю якості реклами та змогу зробити їх максимально ненав’язливими.

2. 54% мобільних користувачів скаржаться на спливаючі реклами, в той час, як 21% не задоволені високою щільністю оголошень. Сторінка, перевантажена рекламними роликами, займає більше часу для завантаження, і вони забирають багато місця обмеженого простору на сторінці. Безумовно, це перешкоджає користувачам швидко знаходити те, що вони шукають, створює додаткові відволікання та є джерелом роздратування.

3.Найбільш ненависними цифровими оголошеннями є ті, які приховують зміст і вимагають певної взаємодії, перш ніж їх можна закрити. Те саме стосується відеороликів, яких неможливо переключити перед основним змістом. Деякі користувачі навіть стверджують, що такі реклами змушують їх ненавидіти рекламний продукт. На відміну від них, банери та спливаюча реклама, можуть бути легко закриті або пропущені та набагато краще переносяться споживачами.

Великі бренди – великі проблеми


Якщо ви вважаєте, що лише невеликі компанії схильні до помилок з рекламою, ви помиляєтеся. Дослідження BI Intelligence’s 2017 Digital Trust показує, що рекламу на YouTube і Facebook оцінюються як найбільш дратівливу в порівнянні з іншими платформами.

Звичайно, це можна пояснити тим, що обидва “переможці” є надзвичайно популярними і мають величезну аудиторію як користувачів, так і рекламодавців. Цілком природньо, що те, що отримує велику увагу, буде і критикуватись.

Однак це дослідження є чудовим показником того, що незважаючи на те чи є ви гігантською компанією, чи стартапом, завжди є місце для росту та вдосконалення.

Отже, давайте визначимо особливості найбільш дратівливої digital-реклами:
1.Спливаюча реклама.
2. Мобільна реклама, яка сповільнює час завантаження сторінок.
3. Реклама, що перекриває зміст або переставляє його
4. Відеоролики з автозапуском звуку (особливо дуже гучним).
5. Оманливі посилання.

Звичайно, просто рішення відмовитися від цих “антитактик” не приведе вашу кампанію до успіху, але в поєднанні з професійним виглядом, правильним націлюванням, розміщенням та правильним повідомленням – це покращить ваші шанси на досягнення успіху, допоможе зміцнити довіру та хорошу репутацію.

P.S. TRACKLAM – це інструмент, який дозволяє вибирати та бронювати потрібні рекламні площі (як цифрові, так і зовнішні), запустити вашу кампанію та відстежити результати в Інтернеті. Спробуйте зараз!