Чи реально автоматизувати зовнішню рекламу?

advertising-automatization

This post is also available in: enEnglish (Англійська) plPolski (Польська)

Прогнозують, що витрати на зовнішню рекламу зростуть майже на 12% до 2020 року – це набагато швидше, ніж інші традиційні медіа. Зовнішня реклама має чудові перспективи і є багатообіцяючою сферою в рекламі через вплив розвитку технологій. На відміну від мобільної чи веб-реклами, яку легко заблокувати, зовнішня реклама є помітною, має безліч форматів і “захоплює” людей на ходу.

Чудовою перспективою розвитку можна також вважати розвиток технологій, завдяки яким можна автоматизувати зовнішню рекламу. Ось два ключові аспекти автоматизації, які потрібно враховувати:

  • Швидший процес, менше рутини

Загалом, автоматизація дозволяє закуповувати легко рекламні площі. На противагу теперішній ситуації, коли планування і замовлення часу на зовнішніх площах вимагає прямих продажів і багато комунікації, автоматизація допомагає зменшити необхідні роботу вручну і дозволяє компаніям інвестувати більше часу у створення креативної реклами.

  • Збирання цінних даних

Попри легке розміщення зовнішньої реклами, технології дозволяють більш точно націлювати рекламу і збирати велику кількість даних про споживачів.

Які способи автоматизації зовнішньої реклами доступні сьогодні?

Програматик

Оскільки цифрові екрани стають більш поширеними, великі рекламні агенції починають пропонувати програматик-закупівлю рекламних площ через свою мережу. Загалом, це дозволяє залучати людину в процес найменше, наскільки це можливо. Адже система сама отримує та виконує замовлення.

Автоматизоване бронювання зовнішньої реклами

Коли мова йде про традиційну зовнішню рекламу таку, як білборди – все набагато складніше. Проте, рекламодавці в Британії, наприклад, можуть використовувати онлайн-сервіс Signkick і обирати серед наявних площ за їх форматом, локацією і бронювати їх за 10 днів до розміщення.

Автоматизована теле- і друкована реклама

Компанія Time Inc. в США була однією з перших, хто продемонстрував автоматизоване бронювання друкованої реклами.

Щодо телебачення, вперше автоматичну трансляцію реклами спробувала британська компанія Sky broadcaster завдяки своєму інструменту AdSmart. Його використав британський Channel 4, дозволяючи купувати певні сегменти аудиторії в залежності від платформи і девайсу.

Повністю автоматизоване планування та запуск рекламної кампанії

Оскільки так багато медіа тепер автоматизовані, то досить очікувано, що існує сервіс, який інтегрує їх. TRACKLAM – автоматизований сервіс, яки є площадкою для бронювання та продажу усіх типів реклами – цифрової, зовнішньої, друкованої, радіо та телебачення.

Сервіс не має власних площ, але забезпечує технологію для комунікації між рекламодавцями і власниками площ. У зручний та швидкий спосіб можна обрати серед близько 500 рекламних площ, домовитись і розмістити рекламу.

Є також важлива функція – калькулятор ефективності і трекер відслідковування успішності кампанії. Таким чином рекламодавці можуть запускати кампанію на різних типах площ одночасно, не звертаючись у декілька агенцій одночасно.

Загалом, автоматизація – досить новий тренд, але дуже багатообіцяючий і без сумніву – майбутнє зовнішньої реклами. Тож не пропустіть таку можливість – реєструйтесь на TRACKLAM і підніміть свою рекламу на вищий рівень!