7 лайфхаків для створення ефективної реклами

lifehacks

This post is also available in: enEnglish (Англійська) plPolski (Польська)

Неважливо чи ваша компанія є B2B чи B2C, ваші рекламні канали складаються з Facebook, Twitter, Instagram, Google Adwords, PPC і т.д. Всі вони зосереджені на візуальності та картинках. Вам потрібно буде багато їх для того, щоб залишатись на виду у цільової аудиторії.

Чудова новина – вам не потрібно наймати дизайнера для створення ідеальної реклами. Ми покажемо вам трюки, які можна використати для створення неймовірної реклами.

1. Одна реклама – один зміст

Утримайтесь від спокуси вмістити ВСЕ в одну-єдину рекламу. У вас є обмежений простір і дуже обмежений час, щоб донести до аудиторії своє повідомлення, тому зосередьтесь на одній речі і зробіть її зрозумілою.

2. Використовуйте не більше, ніж 20% площі картинки для тексту

Перш за все, якщо ви створюєте рекламу для Facebook, він не дозволить вам опублікувати рекламу з великою кількістю тексту.

По-друге, не варто писати довгий текст – користувачі лише кидають оком на стрічку новин, отож чим коротше – тим краще.

Зрештою, впевніться, що текст є читабельним. Уникайте незрозумілих шрифтів та неякісного друку – цілком імовірно, ніхто не захоче витрачати час на його розшифрування.

3. Використовуйте стокові фотографії розумно і креативно

Усі використовують стокові фотографії і це о’кей. Але ви ж не хочете бути як всі, правда ж?

Отож, перш за все – уникайте безкоштовних стокових фотографій. Вони є неймовірно банальними і широко використовуються.

По-друге, якщо вам все-таки потрібно використати безкоштовне фото (чи навіть платне), “пограйтеся” з ним, щоб зробити його особливим. Існує безліч інструментів, щоб допомогти вам трансформувати картинку – використовуйте фільтри, написи, інші візуальні елементи, частинки інших картинок і т.д.

Погляньте на цю рекламу ліків, яка відрізняється від традиційного типу реклами з ідеально чистим і білим дизайном. І все завдяки яскравим елеметам і друку.

4. Будьте послідовні із дизайном для того, щоб підвищити впізнаваність бренду

Якщо ви хочете, щоб ваша реклама виділялась серед безлічі інших, створіть індивідуальний стиль. Наприклад:
використовуйте корпоративні кольори у своїй рекламі;
якщо ви хочете “погратись” з фоновими кольорами, залишайте шрифт і передній фон;
якщо ви хочете зробити декілька різних посилів у рекламі, залишайте фон.
Цей приклад від Holini показує, як використання світло-фіолетового фону не лише допомагає розрізняти свої рекламні кампанії, але й зробити стокові фотографії особливими.

Marketo завжди використовує фіолетовий колір в рекламі і це робить їх більше помітними.

Marketo

5. Це не лише про фото

Вам не обов’язково потрібно розміщувати людей на рекламі чи взагалі використовувати фотографії. Існує безліч інших форм візуального контенту – графіки, діаграми, інфографіки, таблиці – всі вони можуть стати чудовою рекламою.

Наприклад, SumoMe використовує візуальну репрезентацію свого сервісу – зростання трафіку веб-сайту, і це виглядає справді переконливо.

6. Використовуйте імена відомих брендів/логотипи у рекламі

Якщо ви включаєте в рекламу щось, що люди вже знають і довіряють, вони сприйматимуть ваш бренд позитивно.

Наприклад, якщо ви співпрацюєте з відомою компанією чи брендом, не соромтесь це продемонструвати.

Погляньте, як інші це роблять:

Sanebox – сервіс для користувачів різних e-mail провайдерів, але показавши добре відоме лого Gmail допомогло їм завоювати довіру.

7. Тестуйте, тестуйте, тестуйте

Так само, як і з дизайном веб-сайтів, у створенні реклами немає ніякої “магічної палички”. Навіть найкрасивіша та найякісніша реклама може бути зовсім неефективною. Те, що працює для інших, може не спрацювати для вас. Різноманіття кольорів, фонів та ліній тексту може суттєво вплинути на ситуацію.

Окрім тестування немає нічого іншого, що б відкрило вам секрет успіху. Отож, якщо ви вагаєтесь про певний елемент дизайну чи хочете досягти максимального результату – спробуйте A/B-тестування для вашої реклами. Ви можете бути здивованими, що справді працює.

Важливо! Не змінюйте більше, ніж один елемент за раз для точності тестування. В іншому випадку ви можете не зрозуміти, що саме змінило результат.

Якщо ви не знаєте, з чого почати, заплющіть очі і уявіть, яке візуальне поняття може найточніше демонструвати ваш продукт чи сервіс – знайдіть чи створіть підходящий, доповніть його текстом і не забудьте про заклик до дії.

Як тільки ваше творіння готове, ви можете показати його своїй аудиторії за лічені хвилини з TRACKLAM. Просто зареєструйтесь, оберіть площу, завантажте рекламу і відслідковуйте результат. Спробуйте сьогодні!