5 трендів, що змінюють обличчя реклами

This post is also available in: enEnglish (Англійська) plPolski (Польська)

Розвиток технологій із шаленою швидкістю змінює життя людей та впливає практично на кожну галузь економіки та промисловості. Зміни не оминули і ринок реклами, де найновіші технологічні розробки використовуються для того, щоб досягти максимальної ефективності кампаній для рекламодавців та підвищити їх цінність для споживачів. То які актуальні тенденції в рекламі зараз та чого можна очікувати у найближчому майбутньому?

Цифрова реклама більш розповсюджена…

Все більше цифрових екранів з’являються у різних місцях, щоб задовольнити попит на цей зручний та економічно ефективний вид реклами. У порівнянні із традиційними білбордами та іншими видами друкованої реклами, цифрові оголошення набагато легше і швидше змінювати, та і ресурсів це вимагає значно менше. Крім цього, цифрові LED екрани стають все більш доступними, що сприяє зростанню популярності цифрової реклами.

… суперцільова та ситуативна

Рекламодавці успішно використовують програмне забезпечення, що збирає інформацію про аудиторію, наприклад, кількість глядачів, їх стать, вік, тип транспортного засобу та ін, встановлюючи його біля цифрових екранів. Це дозволяє змінювати ролики, що демонструються, залежно від аудиторії, а отже, робить рекламу більш цільовою, що значно підвищує її ефективність. Така технологія дозволяє також демонструвати актуальну інформацію залежно від навколишніх умов, наприклад, погоди, розташування, дорожнього руху, даних системи управління, взаємодією із клієнтами і т.д.

… аналітична

Використання спеціальних маячків у громадських місцях дозволяє збирати детальні дані про те, як, коли та де споживачі взаємодіють із навколишніми об’єктами, щоб краще зрозуміти їх поведінку. Власники цифрових рекламних площ зможуть пропонувати цю інформацію своїм клієнтам для максимальної ефективності та актуальності їх промо.

…інтегрована

Маячки відіграють вирішальну роль, коли йдеться про встановлення зв’язку між офлайн рекламою та платформою для комунікацій на зразок мобільного зв’язку. Використання великих масивів зібраних даних та нових технологій дозволяє використовувати потужність мобільного зв’язку, що охоплює практично весь світ, для того, щоб демонструвати мобільним користувачам цільові рекламні оголошення в “правильний” час. Прикладом такого поєднання є кампанії, що використовують аудіо контент для мобільних пристроїв, що зв’язаний із цифровими екранами в громадських місцях. Контент отримують лише користувачі, що знаходяться поблизу дисплеїв.

…корисна

В багатьох містах Європи та США цифрові монітори поєднують із точками доступу Wi-Fi, засобами для заряджання мобільних пристроїв, системами розпізнавання облич, сенсорними екранами, що надають різні послуги, як доступ до карти міста із позначеними визначними місцями, дозволяють придбати квитки на їх відвідування тощо. Таким чином, рекламодавці можуть не лише зробити гарне промо своєму бренду чи продукту, але й принести відчутну користь аудиторії, що безперечно створює їм позитивний імідж.

Неважко помітити, що усі вищезазначені тенденції в основному стосуються ринку цифрової реклами, яка розвивається швидкими темпами. Незважаючи на це, статична зовнішня реклама не втрачає своєї актуальності та залишається не менш ефективною, ніж раніше, що робить її невід’ємною частиною будь-якої рекламної кампанії.

P.S. Спробуйте, як легко створювати офлайнову рекламну кампанію, управляти нею та отримувати детальну статистику із онлайн-сервісом Tracklam.