Інтернет речей в рекламі: популярний тренд, який не варто пропустити

This post is also available in: enEnglish (Англійська) plPolski (Польська)

 

Сьогодні немає нічого особливого в фітнес-браслеті, який вимірює ваш пройдений шлях, спалені калорії, надає розумні поради чи включає/виключає світло дистанційно через Wi-Fi. А як щодо холодильника, який автоматично замовляє продукти на основі його вмісту і вашого режиму приготування їжі? Чи машини, яка вибирає найкращий шлях для конкретної зустрічі завдяки синхронізації з вашим календарем?

Поки що це звучить, як епізоди з науково-фантастичного фільму, але в найближчому майбутньому це стане частиною нашого життя. Принаймні це те, до чого розвиток Інтернету та технологій рухається швидкими темпами. Це, про що так зараз багато говорять, Інтернет речей (Internet of Things).

Що таке IoT? В загальному це поняття охоплює всі девайси, під’єднані до Інтернету і здатні обмінюватись  даними один з одним. Згідно з Gartner, до 2020 року на планеті буде більше, ніж 26 мільярдів таких девайсів. Той потік інформації, який вони будуть збирати, обробляти та відтворювати, просто неможливо уявити.

На даний момент, бізнеси все ще на етапі роздумів як використати IoT на свою користь. Маркетинг та рекламна індустрія є одними з перших, хто може скористатись багатообіцяючими можливостями цих девайсів. Вони можуть дізнатись більше інформації про клієнтів, їхні потреби і особливості використання певних продуктів. Це відкриває двері до вдосконалення клієнтського досвіду, глибшої взаємодії та більшої персоналізації, що повинно значно підвищити ефективність рекламних кампаній.

Шляхи, якими Інтернет речей може вплинути на рекламну індустрію

  • Інтерактивні білборди

Хіба це не мрія маркетолога чи рекламодавця, щоб кожна його зовнішня реклама була персоналізованою і релевантною для тієї вузької аудиторії, яка знаходиться неподалік? Ця ідея вже була втілена в життя компанією Lexus в їхній кампанії, яка була адресована проїжджаючим повз водіям, ідентифікуючи бренд, модель і колір їхнього авто.

  • “Розумні” продукти

Компанії розвивають “розумні” продукти, щоб могти взаємодіяти з клієнтами і збирати інформацію про використання продукту. Прикладом цього є розумна пляшка від Johnnie Walker Blue Label, яка під’єднується до смартфона користувача і дозволяє записувати персоналізовані повідомлення, а також збирає інформацію про локацію і пересування від складу до магазину і аж до будинку споживача.

  • “Розумний” Digital Signage

Це широка сфера використання IoT, яка включає в себе транспорт, медичне обслуговування, освіту, торгівлю і т.д. Здатність збирати інформацію про клієнта завдяки його девайсу, використовуючи сенсори для аналізу таких показників, як погода, дорожній рух, локація і т.д, може суттєво покращити життя людей, зробити його більш комфортним і безпечним.

Говорячи про рекламну індустрію, для рекламодавців значною перевагою є можливість повністю контролювати ефір не лише Інтернет, але й зовнішньої реклами. Наприклад, змінювати рекламу, яка транслюється (indoor чи outdoor), в декілька кліків залежно від періоду дня, бізнесу, події і т.д. Не потрібно зв’язуватись з власником вашої площі, пояснювати причину і чекати, поки змінять контент. Звучить чудово? Отож, рекламна онлайн-мережа TRACKLAM, яка спеціалізується на зовнішній рекламі і робить її доступною кожному – надає вам таку можливість.

Основна ідея використання Інтернету речей в рекламі полягає в створенні продуктів, які будуть взаємодіяти з користувачами і отримувати їхні дані. Хоча ця сфера все ще на стадії розвитку, її розквіт не за горами. Тому ви ще маєте шанс “вскочити в останній вагон”!

P.S. Спробуйте, наскільки просто створювати, запускати та відслідковувати вашу рекламну кампанію з TRACKLAM. Зареєструйтесь зараз!