Чому рекламодавці обирають рекламні мережі, а не рекламні агенції?

This post is also available in: enEnglish (Англійська) plPolski (Польська)

Часто компанії не знають, з чого почати і куди звернутися для реклами їх послуг чи продуктів. Зазвичай, в такому випадку першими на думку спадають рекламні агенції, які завжди готові організувати промо-кампанію та тим самим зняти “тягар” із плечей бізнесів, які можуть і сконцентруватися на тому, що добре вміють.

Але рекламні агентства – не єдине рішення, і сьогоднішній наш пост стосуватиметься альтернативи рекламним агенціям і розкаже про переваги використання рекламних мереж.

Що таке рекламна мережа? За визначенням з Вікіпедії це компанія, що з’єднує рекламодавців та власників рекламних площ. Її основною функцією є покупка площ у власників та продаж їх рекламодавцям.

Основні переваги рекламних мереж над агенціями

1. Ширше охоплення

Як правило, рекламні мережі працюють із численними власниками рекламних площ і пропонують ширший вибір можливостей розміщення реклами, аніж рекламні агентства.  Це дає можливість розмістити рекламу не лише у найпопулярніших локаціях, але і у перспективних, але не перевантажених місцях, запропонованих власниками невеликої кількості площ,  де ваша реклама буде більш помітною.

2. Доступність

Професіоналізм та навички рекламних агентів коштують недешево. Саме тому багато компаній, особливо стартапів, просто не можуть оплатити послуги рекламної агенції. А рекламна мережа пропонує значно доступніші ціни і є цілком реальною альтернативою.

3. Цілковитий контроль над кампанією

Ніхто не знає продукту “зсередини” краще, ніж його виробники. Якраз рекламна мережа надає можливість компанії-виробнику займатися рекламою власного продукту. З таким сервісом це означає не лише можливість контролювати створення рекламних аудіо і відео чи друкованих матеріалів, щоб показати усі його переваги, а й вигідне їх розміщення без посередників за допомогою рекламної мережі.

4. Зростання продуктивності

Рекламна мережа може стати оптимальним рішенням для компанії, яка не бажає витрачати значні кошти на послуги агенції, але і не має можливості виділити достатньо ресурсів для того, щоб вручну обирати потрібні медіа, локації, вести перемовини щодо їх покупки напряму із власниками рекламних площ, а тоді контролювати показники кожної. Усю цю важку роботу мережа виконує за вас, що означає суттєву економію часу на створення та запуск рекламної кампанії.

5. Мінімізація ризику витоку інформації про кампанію

При найгіршому сценарії співпраці із рекламною агенцією деякі деталі кампанії можуть стати відомими ще до її запуску, що надасть переваги вашим конкурентам. Звичайно, це трапляється дуже і дуже рідко, але, як кажуть: “Хто попереджений – той озброєний”. Безперечно, використання рекламних мереж має і свої ризики та недоліки. Для прикладу, може виникнути необхідність виділити певний час на освоєння основ роботи з мережею,  брак досвіду у цій сфері, а також недостатня обізнаність із процесом планування та запуску кампанії може призвести до низьких результатів і т.д. Проте безсумнівно, що усі ваші зусилля та терпіння у вивченні рекламної мережі зрештою виправдають себе у ваших рекламних кампаніях.

Гарні новини для рекламодавців та власників офлайн рекламних площ

Зазвичай, термін “рекламна мережа” асоціюється із онлайн рекламою, і в більшості випадків асоціація вірна. А от інноваційне рішення Tracklam відповідає потребам тих рекламодавців, які хочуть донести своє повідомлення до аудиторії за межами Всесвітньої павутини. Реклама в транспорті, білборди, теле- та радіо реклама, зовнішня реклама та ін. – ось його сфера. Тому з Tracklam потрібно всього декілька кліків, щоб ваше промо побачили споживачі, що знаходяться в русі. Тож реєструйтеся тут, якщо ви рекламодавець, і тут – якщо ви бажаєте продавати власні рекламні площі та використовуйте усі можливості сервісу, поки це не зробили ваші конкуренти!